google certified
www.gezondleven.nl-web.net
Zoeken


homeVorige pagina

Je bent op:

Wist je dat


Start de zomer vitaal!

Verbeter de wereld, begin bij je zelf!

Wil jij op een gezellige manier werken aan een betere hersengezondheid en ben je 50+? Kom dan op 3 juni naar het Olympisch Stadion!
- Samen met Klup organiseren we een groot evenement met allerlei activiteiten op het gebied van vitaliteit en hersengezondheid. Zo kun je een lezing bijwonen van Erik Scherder, meedoen aan een yoga-clinic of een slaaptraining volgen.
Meld je aan https://kluppen.nl/vitality en start jouw zomer vitaal!

Free From Food Functional & Health Ingredients Expo vindt plaats in juni 2022
- Op 7 en 8 juni vindt de Free From Food & Health Ingredients Expo plaats in de Gran Vía Fira de Barcelona expositiehal. De organisatie verwacht zo’n 8500 bezoekers en 350 exposanten.
- Het programma van de beurs richt zich op het promoten en versterken van professionele ontmoetingen. Bezoekers kunnen seminars en conferenties bijwonen, deelnemen aan netwerkactiviteiten en in discussie gaan met experts en sleutelfiguren in hun vakgebied.
- Ook zijn de nieuwste innovaties te ontdekken op het gebied van biologische, veganistische, lactose- en glutenvrije en vegetarische voedingsmiddelen en supplementen. Daarnaast zien bezoekers de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van biologisch afbreekbare en duurzame verpakkingen.
- De Amsterdamse editie van de Free From Food Expo 2021 werd door foodprofessionals beoordeeld als ‘sfeervol, inspirerend en van hoge kwaliteit’. Deze editie van de beurs vindt komend najaar opnieuw plaats.
- Inschrijven voor de Spaanse Free From Food Expo kan binnenkort. Meer informatie is te vinden op barcelona.freefromfoodexpo.com.

Leefstijl

Vegan Events

Veggie world
Natuur

Dag van de Aarde
Voeding

Even geen vlees

Nationale week zonder vlees

Plantaardig eten

Vegementen nog steeds leuk!

Een paar jaar geleden waren er bijna geen veggie evenementen en al zeker geen grotere zoals er nu zijn. Momenteel zijn er jaarlijks vier grote vegetarische evenementen in Nederland, waarvan Veggie World, Veggie Fair en VegFestNL.

VeggieWorld - De toekomst van veganisme!
Door het internationale karakter van VeggieWorld is de beurs erg interessant voor jou als bezoeker. Ontdek zelf hoe de plantaardige toekomst eruit kan gaan zien. Laat je inspireren en verrassen door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veganisme. Maak ook kennis met de meest vooruitstrevende producenten en hun producten uit onder andere Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Proef verrukkelijke gerechten, shop plantaardige producten en ontmoet meer dan 100 bedrijven uit binnen- en buitenland.
- Op deze gave beurs vind je veel verschillende bedrijven. Zo vind je er van alles op het gebied van levensmiddelen, lichaamsverzorging, cosmetica, mode, accessoires, huishoudelijke producten, toerisme en gastronomie. Your Foodprint hoort als vegan webshop ook in dit rijtje thuis en mocht daarom niet ontbreken op deze beurs. Kom kennis maken en het brede assortiment aan plantaardige levensmiddelen ontdekken.

Veggie Fair is een veggie lifestyle event dat is begonnen in 2013. Er is een productmarkt, een programma met aandacht voor lekker eten, vegetarisch ondernemen, maar ook yoga en vegetarisch dierenvoer. Het evenement is gratis toegankelijk, alleen voor enkele workshops zal mogelijk een bijdrage aan de bezoekers worden gevraagd.

Viva Las Vega’s is ook een 100 procent plantaardig festival opgestart door de gelijknamige organisatie. Het Food festival werd gehouden in Amsterdam op juli 2016 in de Hallen. Een korte greep uit het aanbod: shoppen en proeven op de duurzame food en lifestyle market, culinaire workshops, genieten van films en muziek, interessante lezingen en relaxen onder het genot van een plantaardig hapje en drankje. Wij zijn er voor iedereen die van lekker eten houdt. Het maakt niet of je vegan, vegetariër of een andere levensgenieter bent.

Langste Vegetarische Tafel is een initiatief van de Vegetariërsbond. Dit evenement is begonnen in 2011 met 220 bezoekers en groeide in 2016 uit naar 1900 bezoekers. Het menu wordt verzorgd door Chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch. Op het Museumplein in Amsterdam staan meerdere tenten met opscheppunten en vele tafels om de vegetarische gerechten te proeven. Toegang is gratis, maar om zeker te zijn van een plekje kun je ook voor een klein bedrag een plaats reserveren.

Vegenementen zijn plastic-arm!

De afgelopen jaren is er door vegetafel met heel veel inspirerende mensen gewerkt. Waaronder Dos Winkel van Sea First Nederland. Dos ziet hoe het leven onder water in gevaar gebracht is en vertelt duidelijk wat we hieraan moeten doen. Plastic minderen is één van zijn adviezen. Als diervriendelijk en duurzaam evenementenbureau werken we hier graag aan mee en maken daarom de Vegenementen zoveel mogelijk plastic-vrij! 100% zal nog niet lukken, omdat standhouders bijvoorbeeld te maken hebben met in plastic voorverpakte producten. Maar, we vragen wel aan al onze standhouders om verdere uitgifte van plastic te stoppen. We stappen over op alternatieve producten en komen standhouders daarbij graag tegemoet. Vegetafel werkt daarom samen met Bio Futura, waardoor de groene producten met extra korting ingekocht kunnen worden. Op deze manier werken we samen aan een groenere toekomst. Ben je ook benieuwd naar het verhaal van Dos? Bekijk dan hier een kort animatiefilmpje van Sea First (op Youtube), waarin het probleem uitgelegd wordt. Wil je meer weten? Dan tippen we je om een uurtje te gaan zitten voor de film Sea the Truth (op Youtube)

Bron:
- Free From Food Expo 2022
- Nationale Week Zonder Vlees 2022
- VoedingNu 2021
- ABC Gezondheid 2021
_ DagvandeAarde.nl
- Natuur & Milieu & Voedingscentrum 2021
- MilieuCentraal & Natuur & Milieu
- Voedingscentrum
- Your Foodprint 2019
- GezondNU 2016


Wist je dat...

Start de zomer vitaal!

Verbeter de wereld, begin bij je zelf!
Wil jij op een gezellige manier werken aan een betere hersengezondheid en ben je 50+? Kom dan op 3 juni naar het Olympisch Stadion! - Samen met Klup organiseren we een groot evenement met allerlei activiteiten op het gebied van vitaliteit en hersengezondheid. Zo kun je een lezing bijwonen van Erik Scherder, meedoen aan een yoga-clinic of een slaaptraining volgen. ....
Lees verder op wistje dat.