google certified
gezondleven.nl
-web.net
Zoeken

home


Vorige pagina

Je bent op:

Wist je dat


Hoe gezond is je computer, tablet of smartphone

Een gezonde pc net zo belangrijk is als een gezond leven?

Een vervuilde of ongezonde computer kan stress veroorzaken!

Wat irriteert ons het meest bij problemen met een computer?
1. Het lang moeten wachten met opstarten
2. Het lang moeten wachten met netjes afsluiten
3. Het wachten op de zandloper tot er eindelijk iets gebeurd
4. Het vastlopen van een programma
5. Een trage internetbrowser
6. Wachten op installatie van updates van Windows. "ZET JE COMPUTER NIET UIT"

Ad.1. Het opstarten duurt lang, vooral bij het besturingssysteem Windows. Wat veel mensen niet weten is, dat je een pc in de pauze stand kunt zetten. De pc gaat dan als het ware slapen. Hij gebruikt dan weinig energie. Na het weer aanzetten is de pc vaak snel weer opgestart.

Ad.2. Het lang moeten wachtentotdat Windows is uitgezet wordt vaak veroorzaakt door vervuiling van tijdelijke bestanden, die worden opgeslagen door de internetbrowser. Het schoon houden van de schijf voorkomt lang wachten bij afsluiten.

Ad.3. De snelheid van een nieuwe computer wordt hoofdzakelijk bepaald door de programma's, die op de achtergrond draaien. De grootste vertraging wordt veroorzaakt door de virus scanner. o.a. de Norton virus scanner gebruikt veel computer energie.
Wat veel mensen niet weten is dat bij gebruik van een router/modem er geen virus scanner nodig is. De firewall in het modem beschermt de pc voldoende tegen virussen.

Ad.4. Het vastlopen van een programma kan heel vervelend zijn. De oorzaak kan aan een vervuilde schijf liggen of aan te weinig werkgeheugen.
Als het vastlopen een bericht op het scherm geeft gebruik dit dan om met Google naar een oplossing te zoeken.

Ad.5. Help, mijn computer is traag!
-Ook daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Vaak komt het doordat je computer vol staat met meuk, of omdat de hardware aan vervanging toe is. Het is daarom aan te raden je harde schijf een keer helemaal leeg te maken en vervolgens je besturingssysteem opnieuw te installeren.
-Heeft dat niet het gewenste effect? Dan is het tijd om te kijken naar een nieuwe computer. Gadgets verouderen en je tien jaar oude laptop wordt nu eenmaal langzamer omdat de software die erop staat wordt geoptimaliseerd voor snellere hardware.
-De Internet Explorer van Windows is al lang niet meer de enige browser. Als je toch bezig bent met je computer, verwijder dan Internet Explorer als je Windows gebruikt. Er zijn browsers, die sneller en prettiger werken dan de browser van Windows. Installeer de Chrome- of Mozilla Firefox-browser en schakel bij de instellingen de automatische updates uit, omdat dat je computer vervuild.
-Een trage browser kan worden veroorzaakt door teveel links die niet meer bereikbaar zijn. Om dit te voorkomen is het verstandig om de geschiedenis van de browser regelmatig te wissen.

Ad.6. Door steeds updates te laten installeren krijgt Microsoft ook meer toegang tot jou content.
Content: foto`s, video`s, muziek, documenten, welke sites je bezoekt enz... Dit is door een medewerker van Microsoft bekend gemaakt.

Waar op letten bij aanschaf van een nieuw computer.

Laat je niet intimideren door een verkoper.
Bij elke verkoop krijgt een verkoper een marge van de verkoopprijs.
Hoe meer hij verkoopt hoe meer hij bij zijn vaste salaris krijgt opgeteld.

1. Koop nooit een computer bij een grote zaak zoals de Mediamarkt, maar via internet bij betrouwbare website's zoals CoolBlue
2. Laat je geen programma's aansmeren zoals Norton AV of Office van Windows.
Zoals gezegd, bij gebruik van een modem is de pc beschermd
3. Even zoeken op internet kan veel geld besparen.
(voor advies kunt je bij mij terecht via ons e-mailadres)


Ict-helpdesk heeft advies

Iedereen die begrijpt wel hoe een telefoon werkt, maar wat te doen als hij trager wordt of niet meer zonder haperingen streamt, of als je niet zo handig bent met al die media.

Daarom hier kant-en-klare antwoorden op de meest gestelde vragen.

1. Weet jij waarom mijn telefoon zo snel leeg is?
-Dat kan allerlei oorzaken hebben. Misschien is er een app die op de achtergrond draait en veel energie verbruikt. Misschien deel je wel continu je locatie zonder dat je het weet. Of misschien is je telefoon inmiddels vier jaar oud en is het tijd om een nieuwe te kopen.
-Je kunt bij de instellingen van je telefoon zien welke apps of onderdelen veel energie verbruiken. Als daar geen duidelijke boosdoener te vinden is, dan is de telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen de beste methode. Je begint dan met een schone lei en dat zorgt er meestal voor dat je telefoon langer meegaat.
-Zorg er wel voor dat je eerst een backup van je bestanden maakt, want bij zo'n 'fabrieksherstel' raak je al je foto's en video's kwijt. Ook moet je bij al je apps weer opnieuw inloggen. Bestanden kun je tijdelijk exporteren naar het externe geheugen en daarna weer importeren.

2. Mijn telefoon is bijna vol, hoe maak ik hem leeg?
-De meeste ruimte op een telefoon wordt ingenomen door foto's en video's. Wat je kunt doen is deze bestanden naar externe geheugen overzetten of eigen pc of de cloud uploaden en vervolgens van je telefoon verwijderen.
-Een goede tip is om in plaats van iCloud Google Foto's te gebruiken. De app van Google biedt gratis opslag voor al je foto's en video's. Zodra je bestanden zijn geüpload vind je in de app een knop om ruimte op je telefoon te maken. De app verwijdert dan alle bestanden die al in de cloud zijn opgeslagen.
-Ook op Android-telefoons kun je naar Google Foto's backuppen, alleen heet de dienst op Drive. Als alle bestanden naar de cloud zijn verplaatst, kun je ze van je telefoon verwijderen.
-Bij de iPhone kun je ruimte bij iCloud kopen, maar voor het backuppen van foto's is die dienst niet echt heel handig. Als je een foto van je iPhone verwijdert blijft die maar 30 dagen bewaard in de map met verwijderde foto's. Daarna worden ze definitief verwijderd, ook in iCloud.

3. Welke telefoon moet ik kopen?
-Dat ligt aan je budget. Als je niet zoveel geld te besteden hebt, is een Huawei Y6 2018 voor de prijs van 129 euro een goede keuze. De beste keuze heb je voor een prijs van rond de 500 euro, met de OnePlus 5T of refurbished iPhone 7. Dat zijn op dit moment de toestellen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
-Speelt geld geen rol? Kies dan de Huawei Mate 20, daar ga je veel plezier van hebben.

4. Mijn telefoon laadt vaak niet op, weet jij hoe dat kan?
-Heb je al een nieuwe kabel en lader geprobeerd? Soms is één van de twee stuk, waardoor je telefoon niet meer goed wordt opgeladen. Koop het liefst spullen van een betrouwbaar merk.
-Als het wisselen van een kabel en lader geen verschil maakt, kijk dan even naar de oplaadpoort van je telefoon. Misschien zit er stof in, waardoor er niet goed connectie wordt gemaakt. Gebruik dan perslucht of een houten tandenstoker om het stof te verwijderen. Als dat niet helpt, is je oplaadpoort waarschijnlijk kapot. Laat dat even checken bij een reparateur.

5 Wat is nou beter, Android of iOS?
-Dit is een gevaarlijke vraag, want hier is niet echt een goed antwoord op. De één zweert bij de iPhone, de ander kan alleen lekker met Android werken. In het algemeen geldt dat je productiever op een Android-telefoon kunt werken, omdat je meer naar eigen wens kunt aanpassen. Aan de andere kant is iOS weer veiliger omdat er regelmatig updates voor worden verspreid en de appwinkel door Apple in de gaten gehouden wordt.
-Voor velen zal echter de portemonnee een belangrijke rol spelen. Je kunt een goede Android-telefoon al voor een paar honderd euro in huis halen. Een nieuwe iPhone kost minstens 450 euro, en dan heb je het kleinste SE-model dat al bijna twee jaar oud is.

5 Zijn de foto's die ik met WhatsApp verstuur nou veilig?
-Je hoort vaak dat Facebook precies weet wat jij op WhatsApp doet, omdat Facebook de eigenaar is van WhatsApp. Dat klopt niet. Facebook weet wel met wie je whatsappt en wanneer, maar niet welke berichten of foto's je stuurt.
-Het is zelfs zo dat WhatsApp één van de veiligste chat-apps is, omdat er van krachtige versleuteling gebruik wordt gemaakt. Je foto's worden dus veilig over het internet verstuurd.
Bron: RTL Nieuws december 2017
Wist je dat...

Elektrisch rijden schaadt het milieu!

TU professor Wellnitz:

Elektrische auto’s zijn grote zwendel en ‘waardeloos’ voor het klimaat. Posted on 15/07/2019 ....
Lees verder op wistje dat.