google certified
www.gezondleven.nl-web.net
Zoeken


homeVorige pagina

Je bent op:

Gezond lichaam


Ontgiften van spikeproteÔnes door C-19-(vaccin)!

Je lichaam niet ontgiften betekent ziek worden!

Het kwalijke van het SARS-CoV-2 virus zijn de spikeproteÔnen. Deze hechten aan op cellen via de ACE2-receptoren op slijmvliesoppervlakken (ademhalingsstelsel, maagdarm) en endotheel ((binnenwand) van hart en bloedvaten. Het blokkeert er deze levensbelangrijke receptoren, maar dringt ook de cellen binnen en kan er verwoestende schade aanrichten. Vandaar de zware Covid-19 ziekte als het immuunsysteem de virus-spike-invasie niet van in het begin kan neutraliseren.
- Maar: ook mRNA-vaccinatie brengt de machinerie in gang om deze gevaarlijke spikes te laten produceren door de lichaamscellen zelf. De impact en het gevaar hiervan zijn nog nauwelijks bekend, en vooral: ontkend. Maar het aantal nevenverschijnselen en verwikkelingen blijkt gigantisch hoger dan bij alle vroegere vaccinaties samen.
- Wetenschappers en dokters van over de hele wereld hebben een detox-programma opgesteld met een lijst van middelen om zowel spikeproteÔnen te detoxen, als de ziekteverwekkende effecten te neutraliseren, na ziekte ťn vaccinatie.
Het goede nieuws: - de meeste komen voor in gezonde voeding of zijn beschikbaar als voedingssupplement. Sommige op doktersvoorschrift (of verbodenÖ).

Houd je lichaam gezond en schoon door ontgifting!
- Onze lever en nieren elimineren dagelijks schadelijke gifstoffen en die worden dan door de dikke darm, longen, lymfeklieren, zweet, ontlasting en huid uitgescheiden. Helaas zijn er tegenwoordig nogal wat problemen ontstaan waardoor deze organen niet het werk doen dat ze eigenlijk moeten doen, werk dat we daadwerkelijk nodig hebben om in optimale gezondheid te blijven. Onze complexe lichamen zijn niet ontworpen om de chemische aanvallen van onze geÔndustrialiseerde samenleving te bestrijden: 99% van de giftige chemicaliën waaraan we elke dag worden blootgesteld bestond een paar honderd jaar geleden niet eens.

Hoewel het niet eenvoudig is aan te tonen hoe de chemicaliŽn in ons lichaam onze gezondheid beÔnvloeden, zijn er toch wetenschappers die een werking hebben kunnen aantonen. Twee verschijnselen komen geregeld terug bij enkele van de meest beruchte chemische stoffen:
- Verstoring van de hormoonhuishouding. - ChemicaliŽn bootsen de werking van hormonen na of blokkeren die juist. Hierdoor kunnen ze voortplantingsorganen aantasten, het aantal spermacellen verminderen, de kwaliteit ervan beÔnvloeden en de vruchtbaarheid aantasten. Ook wordt deze verstoring in verband gebracht met problemen bij de ontwikkeling.
- Aantasting van het het immuunsysteem. - Vanwege de chemische stoffen raakt het lichaam Ďin verwarringí. Het is daardoor niet meer in staat te herkennen wat lichaamseigen is en wat niet. Dat proces zie je ook bij auto-immuunziekten als diabetes, artritis en lupus.

Volgens de Environmental Working Group, een invloedrijke milieu-organisatie in de Verenigde Staten, kunnen de chemische stoffen in ons lichaam verder in verband worden gebracht met de volgende ziekten en aandoeningen: kanker; geboorte-afwijkingen; vertraagde ontwikkeling; verminderd gezichts- of gehoorvermogen; buikklachten; nierproblemen; huidproblemen; aantasting van de hersenen, het zenuwstelsel en de voortplantingsorganen; klachten aan longen, luchtwegen en lever; en hart- en vaatziekten.

Gelukkig is het mogelijk om onze lever en nieren te helpen bij het reinigen; ontgifting
- Het hoofddoel van ontgifting is ervoor te zorgen dat je lichaam de natuurlijke functies zo goed mogelijk kan blijven uitvoeren.
- Het belangrijkste is om de dagelijkse blootstelling aan toxische stoffen tot een minimum te beperken en/of zo veel mogelijk te vermijden.
- Wordt je vooral bewust wordt van de gifstoffen in je omgeving.

Geen zware detoxkuur
- Niet alleen het huis heeft na de winter een stevig poetsbeurt nodig. Ook je lichaam. In de winter heb je minder frisse lucht en beweging. Je eet ook vaak zwaardere kost, met minder verse groenten en fruit. Schadelijke stoffen stapelen zich op in de lever, en dat weerspiegelt zich tot in de huid. Wie fit en fris wil genieten van de mooie dagen, doet er goed aan nu een reinigingskuur te doen.

Is ontzuren hetzelfde als detoxen?
NEE! bij detoxen reinig je het lichaam van afval- of gifstoffen. Detoxen is eigenlijk niets anders dan afscheid nemen van gifstoffen die zonder jouw toestemming in je lichaam blijven wonen. Ze verzuren je lichaam, slurpen anti-oxidanten en houden je immuunsysteem lekker bezig. En dat terwijl je je immuunsysteem wel voor iets anders in zou willen zetten. Tot zover komt het overeen met ontzuren.
- Maar detoxen doe je vaak twee of drie keer per week. Je gooit je eetpatroon voor enkele uren of dagen drastisch om, maar gaat daarna meestal weer verder met het oude eetpatroon.
- Ontzuren is meer een manier van leven, waarbij je de samenstelling van je eetpatroon verandert

Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
- Je kunt je beperken tot alleen groenten- en vruchtensappen, water en kruidenthee. Doe dat dan bij voorkeur niet langer dan twee tot uiterlijk drie dagen. En plan het zo dat je die dagen geen stressvolle en inspannende activiteiten hoeft te doen. Doe hoogstens wat lichte, yoga-oefeningen.
- Het ontgiftingsdieet dat eruit bestaat enkel bepaalde voedingsmiddelen te gebruiken in combinatie met water, vruchtensappen en kruidenthee, kun je langer volhouden en is iets gematigder.
- Begin met de lever rust te gunnen met gezond en licht eten, best biologisch, met zo weinig mogelijk kleur- en smaakstoffen, pesticiden enzÖ
- Schrap fastfood, en overtollige zoete en zoute snacks, teveel alcohol en nicotine.

Gebruik daarvoor volgende voedingsmiddelen:
- Er zijn diverse voedingsmiddelen die je kunt gebruiken om je lichaam te ontgiften zoals knoflook, grapefruit, avocado, walnoten, kurkuma en gember. Het ene voedingsmiddel heeft een wat radicalere ontgiftende werking dan het andere voedingsmiddel.
- Voor het ontgiften kun je ook superfoods gebruiken. Zeer veel mensen hebben een snelle en effectieve werking van deze superfoods ervaren.
- Eet vooral veel groenten en fruit, in alle kleuren, gebruik gezonde keukenkruiden en drink voldoende water om ongewenste stoffen weg te spoelen.
Wat leverondersteuning met b.v. mariadistel of kurkuma, en met chlorofylrijke producten zoals chlorella en spirulina is een prima leverondersteuning hierbij.
- Eet vers fruit of pers het uit. Doe rustig aan met, of vermijd de grapefruit. Deze heeft een erg sterke uitwerking op de lever en kan in combinatie met een ontgifting te veel van het goede zijn.
Gebruik verse groenten - behalve mais. De voorkeur gaat uit naar broccoli, bloemkool, ui, radijs, venkel, knoflook, artisjokken, rode en groene groenten.
Zet rijst op het menu en kies voor zilvervliesrijst of basmatirijst. Ook rijstwafels, rijstcrackers en pasta van rijst wordt aanbevolen. Peulvruchten - erwten, linzen, kidneybonen, kikkererwten zijn allemaal prima.
Bij iedere drogist ontdek je tenslotte natuurlijke producten die je helpen bij het ontgiftingsproces.

Stop met de volgende voedingsmiddelen
Ė Gebruik geen kunstmatige zoet- kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen
Ė Stop met suiker en witte meelproducten, zoals brood en pasta
Ė Stop met het eten van vlees en bewerkte voeding.

Tips voor het ontspannen ontgiften van je lichaam

- Om in balans te blijven is het van belang om voldoende gezonde voeding te gebruiken om de gifstoffen af te voeren en de organen te versterken om zich te wapenen tegen toekomstige gifstoffen. Door je lichaam te beschermen tegen gifstoffen verklein je de kans op ziekten en andere aandoeningen.
- Tijdens het ontgiften kan je wat kwaaltjes ervaren zoals hoofdpijn en kun je wat vermoeider zijn als anders. Dit is een logisch gevolg van het in beweging brengen van gifstoffen in je lichaam. Als de gifstoffen uit je lichaam zijn zul je je beter voelen. Je lichaam is te waardevol om dit niet te koesteren.
- Als je denkt aan afvallen en gezonder leven door te ontgiften, denk je aan het volledig veranderen van je leefstijl. Vaak zakt je dan al de moed in de schoenen, want hoe doe je dat, een streng dieet volgen heeft geen zin. Geen stress door diŽten, dat is schadelijker dan ongezond eten!
Ontgiften isÖ.. uiteindelijk je fitter voelen!

Hieronder staan een paar stappen waar je in je eigen tempo mee kunt beginnen:

1. Drink water
Zet overal waar een kraan is een glas neer. Zodra je het glas ziet, vul het en drink het leeg. Maak er de gewoonte van om bij bepaalde routines van de dag een glas water te drinken. Bijvoorbeeld vlak nadat je bent opgestaan, als je naar het toilet gaat op je werk, als je gaat koken. Drink bij voorkeur geen water uit plastic containers. De gifstoffen in deze containers lekken in het water.

2. Gebruik zuiveringszout en azijn als schoonmaakmiddel
Reguliere schoonmaakmiddelen zitten vol giftige stoffen, die vrijkomen tijdens het schoonmaken. Zuiveringszout en azijn zijn niet giftig en perfect te gebruiken voor allerlei schoonmaakklussen. Het is goedkoop en te verkrijgen bij de apotheek of drogist.

3. Plan wat je gaat eten, en maak het zelf
Door ons drukke rooster en de vele mogelijkheden om snacks te kopen, slaan we heerlijke en gezonde voeding snel over. Als je er steeds meer de gewoonte van maakt om wat eerder te bedenken wat je gaat eten, en dit zelf bereidt en inpakt, wordt het makkelijker de verleiding te weerstaan van kant en klaar eten te halen.

4. Ga naar de sauna
Als je al naar de sportschool of yoga gaat, maak dan gebruik van de sauna. De hitte doodt vele ziektekiemen en bacteriŽn op je lichaam. Een Turks stoombad doodt bovendien de bacteriŽn op je huid en opent je poriŽn, zodat giftige stoffen je lichaam kunnen verlaten.

5. Stop met roken
Dit zou al overbodig moeten zijn, maar ik herhaal het toch. De rook van sigaretten zit vol met schadelijke chemische stoffen, niet alleen van de tabak, maar ook toegevoegde chemicaliŽn en bijproducten die vrijkomen bij het verbrandingsproces.

6. Eet biologisch
Pesticiden vormen het merendeel van de giftige stoffen in ons lichaam. Het is belangrijk om biologisch vlees te eten, omdat de gifstoffen in de lichamen van dieren en de meeste omgevingsgifstoffen in vet oplosbaar zijn. Fruit en groente met het hoogste gehalte aan gifstoffen zijn perziken, appels, paprika's, bleekselderij en nectarines. Uien, avocado's, mais, ananas en mango bevatten de minste bestrijdingsmiddelen.

7. Verwarm of bewaar geen voedsel in plastic
Het meest ongezonde is wel het verwarmen in plastic in de magnetron. Des te flexibeler het plastic, des te meer gifstoffen, waarbij plastic folie het ergste is. Dit geldt ook voor de wegwerpbekers waar je koffie uit drinkt. Ook bevatten blikken voedsel van binnen een plastic laag om het voedsel niet tegen het metaal te laten komen. Deze plastic laag lekt ook gifstoffen in het voedsel.

8. Haal veel planten in huis om de lucht te zuiveren
Hoe gek het ook klinkt, de lucht in je huis is vaak meer vervuild dan de lucht buiten. Binnenplanten filteren en reinigen de lucht en geven je wat extra zuurstof!

9. Deze voedingsmiddelen helpen bij het ontgiften
- Eet zo veel mogelijk vezels(fruit en groente)
- Broccoli ontgift de lever en bestrijdt kankerverwekkende stoffen
- Citroen ontgift en reinigt het darmkanaal en brengt de zuurtegraad in balans
- Koriander ontgift en vermindert het kwik in je lichaam
- Lavas zuivert de nieren en de lever door de nieren te stimuleren om urine aan te maken. Is een gezond alternatief voor zout
- Pruimen reinigen je darmen en voorkomt constipatie
- Knoflook en ui stimuleren de lever om reinigende enzymen te produceren
- Groene thee zit vol antioxidanten die je leverfunctie op peil houden en spoelt giftige resten uit je lichaam
- Matťbladeren zorgen voor grote schoonmaak en helpen het lichaam reinigen. De bladeren worden gezien als geneeskrachtige drank
- Zaden en noten zijn makkelijk te verteren, eet regelmatig lijnzaad, pompoenzaad, amandelen, walnoten, sesamzaad en zonnebloempitten. Vermijd echter pasta's gemaakt van noten, zoals pindakaas.
- Omega-3 vetten zoals in avocado, eerste persing olijfolie en lijnzaadolie geven een olielaagje aan de darmen. Dit laagje neemt giftige stoffen op die dan het lichaam verlaten.
- Artisjokken verhogen de galproductie, reinigen en beschermen de lever en hebben een reinigend effect op de nieren.
- Spirulina is een natuurlijke multivitamine, met een ontgiftende en stimulerende werking op het gehele lichaam.
- Gerstegras is zeer rijk aan chlorofyl en wordt voornamelijk gebruikt voor ontgifting en ondersteuning van de lever.
- Bosbessen zijn een weldaad voor je darmen en hersens, en bevatten veel antioxidanten.
- Ontgiftrecept gemberthee

Bron:
- ABC Gezondheid.nl 2022
- Mens en Gezondheid

Wist je dat...

Palmolie ligt onder vuur

Red het regenwoud en haar bewoners!
Wat is palmolie? en hoe ongezond is deze olie? - Palmolie is, zoals de naam al aangeeft, een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de pulp van de oranjerode palmvrucht. Deze vrucht groeit met name in Aziatische landen als MaleisiŽ en IndonesiŽ. In vergelijking met andere oliŽn kan er per hectare land veel meer palmolie worden gewonnen, waardoor dit ingrediŽnt dan ook goedkoper is dan andere plantaardige oliŽn. ....
Lees verder op wistje dat.