google certified
www.gezondleven.nl-web.net
Zoeken


homeVorige pagina

Je bent op:

Onze lekkernijen


Vegan(appel)taart

IngrediŽnten:

Voor de bodem:
- 150 gram amandelmeel
- 350 gram volkoren speltmeel
- 1 zakje natuurlijke bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- geraspte schil van 1⁄2 citroen
- 1 geraspte appel
- 4 eetlepels kokosolie
- 40 ml water

Voor de vulling:
- 1000 gram appels
- sap van 2 kleine sinaasappels (ca. 110 ml)
- 100 gram rozijnen
- 50 gram walnoten
- 1 theelepel kaneel
- geraspte schil van 1⁄2 citroen

Voor de decoratie
- 1 appel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 įC.
2. Begin met de taartbodem. Meng het amandelmeel, volkoren speltmeel, bakpoeder, kaneel, zout en citroenrasp in een kom. Voeg ook de rasp van de appel toe. Voeg olijfolie en water toe en kneed totdat er een mooie gladde deegbal ontstaat. Voeg eventueel extra meel toe indien dit nodig is. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat deze rusten.
3. Ga door met de bereiding van de vulling. Ontdoe de appels van hun klokhuis (schillen is niet nodig) en snijd ze in stukjes. Doe in een pan en voeg het sinaasappelsap toe, laat vervolgens stoven. Voeg na 8 -10 minuten de rozijnen, walnoten, kaneel en citroenrasp toe. Laat koken totdat het sap is verdampt.
4. Houd een klein beetje van het deeg apart voor de decoratie, rol de rest van het deeg uit, leg het in een springvorm en giet de vulling erin.
5. Snijd de appel bedoeld voor de decoratie in dunne schijfjes en kook ze gedurende een paar minuten in een kleine pan met water.
6. Positioneer vervolgens de appelschijfjes naast elkaar op een rij en rol ze op tot rozen. Maak met het overgebleven deeg takjes en blaadjes en positioneer de rozen op de vulling. Bak de taart vervolgens 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Een taart om blij van te worden, geniet ervan!

Wist je dat...

Hoe gooi je het roer om!

"De landkaart is niet het gebied" Alfred Korzybski
1. Een huis kopen? Op zoek naar een andere baan? Een wereldreis maken? Verhuizen naar een ander land? Begin vandaag nog met de voorbereidingen! 2. Haastige spoed is soms goed. Maar er zijn ook plannen die er baat bij hebben om nog een tijdje te laten sudderen. ....
Lees verder op wistje dat.