google certified
www.gezondleven.nl-web.net
Zoeken


homeVorige pagina

Je bent op:

Gezond lichaam


Hoe kun je borsten gezond houden?

Alle tips over gezondheid voor je borsten

Veel vrouwen hebben geen idee dat ze ook maar iets zouden kunnen doen om hun borsten gezond te houden. Ze dragen prachtige bh’s die mooi aansluiten. Vaak al van katoen en liefst zonder beugels. En daarmee is de kous eigenlijk wel af. Vervolgens wachten ze af tot ze 50+ zijn en de brief op de mat valt voor het bevolkingsonderzoek borstkanker.
- Maar we kunnen zo veel meer doen dan alleen maar afwachten tot we 50 jaar zijn. Preventie begint natuurlijk veel eerder dan je 50ste jaar.

Hier alle tips voor borstgezondheid op een rijtje zodat je niet hoeft te zoeken
- 1. Wordt bewust van hormoonverstorende stoffen, dit heeft effect op je borstgezondheid.
- 2. Neem je mond-gezondheid eens goed onder de loep.
- 3. Volg je intuïtie.
- 4. Gebruik kruiden, kom tot rust en neem voldoende suppletie.
- 5. Geef ruimte aan onderdrukte emoties.
- 6. Werk aan positieve gebeurtenissen.
- 7. Omarm sociale contacten en support.
- 8. Doe regelmatig goed borstonderzoek
- 9. Vergroot je passie of je missie.
- 10. Start met droog borstelen.
- 11. Doe je bh (vaker) uit, of trek één aan die de lymfe minder belast.
- 12. Massage onder de douche.
- 13. Zorg voor voldoende slaap.
- 14. Laat jaarlijks een borstweefselbehandeling doen om je borsten soepel te houden.
- 15. Alle info over siliconen borstimplantaten vind je op www.degroenezuster.nl
- 16. Zorg voor een veilige deodorant.
- 17. Wat is thermografie, voor wie is dit en wat is het verschil met mammografie?
- 18. Maca kan direct hormonen balanceren. Zowel voor PMS met pijnlijke borsten als voor vrouwen in de overgang.
- 19. Borsten kunnen last hebben van een jodiumtekort

Je eigen borsten masseren is een simpele techniek dat vele voordelen kan hebben voor jou en je borsten.

Voordelen van massage van de borsten

- Verlichting van spanning in de borsten
- Het zorgt voor een goede bloed -, en lymfestroom
- Het helpt in detoxen van je borsten
- Stimuleert hormoon aanmaak
- Je borsten worden steviger
- Preventie van stagnatie in de melkgangen
- Preventie van cystevorming, ontstekingen, verklevingen en lymfestagnatie
- In contact zijn met je borsten geeft je het gevoel dat ze er (weer) bij horen.

In 6 stappen een zelfmassage onder de douche!

- Zeep je borsten goed in en pak met 2 handen één borst beet
- Omvat je borst zo dat je de borst stevig aanraakt, beweeg je handen alle kanten op
- Laat de borst door je handen spelen
- Leg dan de palm van je hand op je tepel en geef wat druk en draai rondjes
- Tot slot strijk je vanuit je borst naar je oksel en je sleutelbeen toe
- Doe hetzelfde aan de andere borst.
Niet alleen leer je je borsten weer goed kennen en weet je hoe ze voelen, het is ook een leuk alternatief voor het zelf borstonderzoek waarbij veel vrouwen niet meer weten waar ze op moeten letten. Kijken is daarbij belangrijker dan voelen.

Wat heb je nodig
- Biologische zeep voor onder de douche
- Cacao boter
- Kokosolie, Borage olie, amandelolie, Teunisbloemolie
- Voor een pakking kun je kiezen uit Luvos mineraalrijke klei of Aloë Vera
Voor meer info zie onderstaande website
Bron:
- www.degroenezuster.nl 2019
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oktober staat internationaal bekend als borstkankermaand. Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Jaarlijks krijgen bijna 15.000 vrouwen in Nederland borstkanker.
- Alhoewel geen enkele leefstijl garantie biedt tegen kanker, kun je de kans op borstkanker verkleinen door gezonde keuzes te maken in je dagelijks leven.

Hoe verklein je de kans op borstkanker
Geef je zelf borstvoeding
- Gezond plantaardige voeding zonder zuivel kan 30 tot 40% het risico op kanker verlagen. Wie negen onderstaande voedingsmiddelen in huis haalt verlangt vanzelf niet meer naar ongezond vet, bewerkt zoet of ongezond voedsel.
– Kool – Ui, knoflook en prei – Omega 3 vetzuren – felgekleurde groenten en fruit – kurkuma – paddenstoelen - citrusfruit – groene thee kunnen het risico op borstkanker verlagen.
- Door geen alcohol te drinken. Er is sterk bewijs dat alcohol het risico op borstkanker verhoogt. Zelfs één glas alcohol verhoogt al het risico.
- Blijf een gezond gewicht behouden. Ook bevatten alcoholische dranken veel calorieën en zo kunnen ze ongemerkt leiden tot gewichtstoename. Op deze manier verhoogt alcohol indirect het risico op kanker.
- Overgewicht, obesitas en een te grote tailleomvang op volwassen leeftijd verhogen je risico op borstkanker na de menopauze. Het is daarom belangrijk om je gewicht gezond te houden en te voorkomen dat je aankomt. Meer bewegen helpen je gewicht gezond te houden. Gebruik onze BMI calculator, en meet je taille, om te checken of je een gezond gewicht hebt.
- Voldoende te bewegen kunnen veel gevallen van borstkanker voorkomen worden. Lichaamsbeweging verlaagt het risico op borstkanker. Elke vorm van beweging is goed. Denk aan wandelen, fietsen, huishoudelijke klussen, tuinieren, zwemmen en dansen. Ook is het goed om regelmatig intensief te bewegen, zoals hardlopen, stevig doorzwemmen, wielrennen, fitnessen en teamsporten als voetbal en basketbal. Intensief bewegen kan namelijk beschermen tegen borstkanker voor de menopauze*.
- Geef borstvoeding, indien mogelijk. Borstvoeding is gezond voor je baby en borstvoeding geven helpt jou tegen borstkanker te beschermen. Ons advies is om minimaal 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven. Daarna kun je borstvoeding aanvullen met andere voeding. Lees meer over borstvoeding en kanker.
Lang leven de gezonde borsten!

Bron:
- World Cancer Research Fund.GB en WKOF.nl
Gezondheid

Borstgezondheidsmaand

De groene zuster

September was borstgezondheidsmaand van de Groene Zuster

Elke dag zet De Groene Zuster een stap om borstgezondheid meer bekend te maken. Dat doen we door de thermografie, de presentaties in het land waarin zij veel tips delen, hun magazine wat nieuw uit gaat komen. Maar ook door te netwerken met andere professionals. Samen hebben zij de site gemaakt borstgezondheidsmaand.nl en hierop vind je zeer veel tips over wat je zelf kan doen om je borsten gezond te houden.

- De vrouwen zijn door de reguliere onderzoeken hun borsten gaan zien als iets wat losstaat van de rest van ons lichaam. We zijn gewend geraakt na een onderzoek te vragen "was alles okay?" Ergens onderweg in de afgelopen 30 jaar is er iets verloren gegaan in ons besef van wat onze borsten voor ons betekenen. Borsten zijn meer dan alleen maar bedoelt voor borstvoeding, seks of angst. Onze borsten zijn een onderdeel van ons hele lichaam, ze zijn niet apart te zetten, ze doen mee met je hele leefstijl en dus mag je ze betrekken in de aanpak van je hele gezondheid.
- Niet zelden komt het voor dat we een borstonderzoek hebben gedaan waarbij patronen te zien waren die met de borsten zelf niet veel van doen hadden, maar juist kwamen van bacteriën uit de mond of een afhangende schouder. Juist daarom is het goed eens een vrouwengezondheidsonderzoek te laten doen in plaats van alleen de borsten.

"Borsten moeten wiebelen" - zonder bh is echt beter voor je borsten, de fysiologie verandert als je een bh draagt.....
- Klinkt allemaal aannemelijk hoor, maar ja… en dan?
- Wat als vrouwen nu graag wel een bh dragen?
- Wat als je naar je werk toe echt niet zonder bh kan rond lopen?
- Wat trek je aan als je gaat sporten?
- Wat als je wilt dat je tepels niet zichtbaar zijn door je T-shirt?
- Wat als je jurkje niet meer zo mooi zit als mét bh?

De juiste balans tussen wel of geen BH dragen
- Onze borsten bevatten veel gifstoffen . Doordat we altijd een bh dragen ontstaat er een probleem in het afvoeren van die gifstoffen én in het aanvoeren van gezonde lymfe die ons wil beschermen. Lymfe is een onderdeel van het immuunsysteem. Ons lichaam wil gifstoffen (die we veel binnen krijgen vandaag de dag) weghouden bij de vitale organen en plaatst het in vetweefsel waar het geen kwaad kan doen. Bij vrouwen zijn dat de borsten.
- We hebben heel veel lymfe in ons lichaam, veel meer dan bloed. De lymfe heeft echter geen pomp zoals het bloed heeft met het hart. De lymfe is onze vuil-ophaal dienst en moet er voor zorgen dat alle weefsels en organen opgeruimd blijven van afvalstoffen. Het lichaam plaatst alle afvalstoffen in de borsten omdat het 'veilig' vetweefsel is om de troep op te slaan.
- Het lichaam houdt daarmee de gifstoffen weg van de vitale organen zoals de nieren. Onze borsten zijn geen vitale organen. Als wij een bh dragen dan zorgen we dat de lymfe in het gebied van de borsten minder goed kan bewegen en dus minder goed de gifstoffen kan afvoeren. Met name de beugel ligt op een belangrijke afvoerplaats van de lymfe richting de oksel.
- Omdat we de lymfe 'op slot' zetten verhinderen we dat er een goede afvoer is. Zo maken we zelf prachtige collecties van afvalstoffen in onze borsten. Dat willen we natuurlijk niet!
- Als afvalstoffen stagneren in de borsten kan dit laaggradige ontstekingen geven, die over jaren kunnen leiden tot ernstige zaken.......

Hier alvast tips:
- BH zoveel mogelijk uit. Begin met de oorzaken weg te nemen van afvalstoffen ophoping in je borsten, bijvoorbeeld door je bh niet of veel minder te dragen en te kiezen voor een exemplaar zonder beugels.
- Droog borstelen (zie hieronder voor meer info.)
- Masseer de borsten flink onder de douche en strijk weg richting de oksel.Met thermografie zien we enorme verbetering ontstaan als vrouwen deze tips ter harte nemen. maar niet alleen leuk voor je thermogram, je borsten zullen meer ontspannen aanvoelen, minder knobbelig en heerlijk zacht!!!!

De medewerksters van De Groene Zuster hebben diverse ondermode in het diepste geheim onder hun kleding gedragen om tot een eensluidend oordeel te komen. En het oordeel is dat er een Bralette en een hemd met cup zijn uitgekozen die het keurmerk van De Groene Zuster mogen gaan dragen. Je kunt ze passen, voelen, bekijken en aanschaffen in een consult. Daarom zijn de groene zusters op zoek gegaan naar bh's, bralettes, hemdjes, topjes en noem maar op om te kijken wat onze goedkeuring zou kunnen krijgen.
De criteria was:
1. het mag de lymfe (niet) of zo weinig mogelijk beknellen, belasten.
2. het moet naadloos zijn en brede banden over de schouders.
3. het moet van goede kwaliteit zijn en zelfs boven de 40 graden wasbaar.
Zij zullen meer producten gaan testen, mocht je een product onder onze aandacht willen brengen dan horen we dat graag!

Gooien zij hiermee principes van geen bh dragen overboord?
- Nee absoluut niet! Zij blijven erbij dat borsten moeten wiebelen om een gezonde lymfestroom te houden rond de borsten." Lekker vrij in de wei" heeft dus onze voorkeur. Maar als je het dus prettig vind (af en toe) een bh te dragen dan is dat geen probleem.
- Maar zorg er dan voor dat je daarnaast wel blijft droog borstelen, massage doe je onder douche, de tips over gezonde borsten ter harte neemt en minstens één maal per jaar een borstbehandeling laat doen.

Droog borstelen doe je vóórdat je gaat douchen
- Je kunt een bad borstel gebruiken, een natuurlijke borstel of een borstel die je prettig vindt. Een droogborstel is te bestellen via de webshop - www.degroenezuster.nl
- Beweeg de borstel door de oksel naar het borstbeen toe en maak de beweging af door tussen de borsten door naar beneden te strijken. Maak zo veel mogelijk opwaartse bewegingen.
- Herhaal dit ongeveer 4 keer. Strijk ook een aantal keren langs het sleutelbeen.
- Twee a drie keer per week is in het begin genoeg. Bouw het rustig op. Je huid zal even moeten wennen.

By By doden huidcellen!!!
- Droog borstelen werkt niet allen om dode cellen te verwijderen, het verbetert ook de structuur van je huid. Verstopte poriën gaan weer open en daardoor kan je huid goed ademen.

Hello skin detox
- Een derde van alle gifstoffen in je lichaam worden uitgescheiden via de huid. Door alle doden huidcellen los te maken en te verwijderen zorg je voor een goede huidverjonging. Dit opent ook belangrijke weg vor uitscheiding van toxines uit je lichaam. Droog borstelen is voor je huid wat Maria Distel is voor je lever. Een zachte detox die nooit kwaad kan.

Liefde voor Lymfe
- Droog borstelen stimuleert het lymfesysteem. Het lymfatische systeem bestaat uit een netwerk van lymfevaten en lymfeknopen die afval moeten afvoeren. Dit wordt weggehaald uit weefsels en organen.
- Beweging is essentieel voor je lymfe systeem, omdat het geen pom heeft. Het is gebaseerd op spierbewegingen(oefeningen), springen(trampolines), yoga en droog borstelen.
- Als je je arm beweegt, dan komt de lymfe in beweging, maar dat is een beweging die jouw borst niet kan maken. Borsten zijn dus afhankelijk van de beweging die ze van jou krijgen. "Borsten moeten wiebelen dames"
- Aangezien gifstoffen in vet worden opgeslagen helpenwe deze op te ruimen door te borstelen. Met droog borstelen helpen we ook cellulitis afscheid te nemen van ons lichaam. En zo helpen we de huid steviger te worden.
- We krijgen daarnaast ook een super zachte huid. Door de porien los te maken van vuil is het een manier dat je huid zijdezacht wordt.

Tip - Bekijk ook FaceBook-video over droogborstelen!
De Groene Zuster laat zien hoe lymfevloeistof in beweging gebracht kan worden met behulp van droogborstelen.
Wist je dat...

Simpele tips voor minder plastic onderweg!

Wegwerp plastic is verboden!
Je gezondheid wordt niet alleen bepaald door welke koffie, thee of soep je neemt. Ook waaruit je je thee en soep drinkt heeft invloed. Want drink je het uit een wegwerpbeker? Dan komt er iets plastic terecht in je lichaam. En zodra je de beker weggooit, zullen ooit je (klein)kinderen iets van de afbraakresten in hun lichaam krijgen. Gebruik daarom deze zomer om je reis en picknicks wegwerp-plasticvrij te maken. Dat eet en drinkt een stuk beter! - Het plastic rietje is misschien wel hét symbool van ‘dom’ plasticgebruik. Bijna iedereen kan zijn glas water of sap drinken zonder het gebruik van een rietje. Toch worden rietjes massaal gemaakt, verkocht en na een keer gebruiken weggegooid. In het milieu duurt het honderden jaren voordat dat ene plastic rietje is afgebroken. Die geinige en vrolijke rietjes zijn dus nog eeuwenlang onderdeel van die bedreigende en groeiende laag plastic in de oceanen, rivieren en meren op onze planeet. ....
Lees verder op wistje dat.