google certified
www.gezondleven.nl-web.net
Zoeken


homeVorige pagina

Je bent op:

Gezond lichaam


Gezonde toepassingen van AloŽ Vera

De arts Dioscorides schreef over AloŽ Vera:

ďLaat je voeding je medicijn zijn: als je voeding goed is heb je geen medicijn nodig.Ē

AloŽ Vera wordt wereldwijd al duizenden jaren gebruikt vanwege de gunstige invloed op de gezondheid. AloŽ Vera is goed voor je huid en darmen, maar ook voor je bloedsuikerspiegel!
- De kans is ook groot dat jij een crŤme in je badkamerkastje hebt staan waar het in zit. De oude Egyptenaren gebruikten het al als ingrediŽnt voor hun schoonheidsproducten en wat dat betreft is er in 6000 jaar niets veranderd.
- De plant lijkt een beetje op een cactus, maar is familie van de lelie. Hoe verser en puurder de gel, hoe meer je kunt profiteren van de voordelen, want in de gel zitten allerlei heilzame voedingsstoffen.
- AloŽ Vera ken je misschien wel als ingrediŽnt in tropische drankjes.

De geschiedenis van AloŽ Vera
AloŽ Vera plant wordt zowel inwendig als uitwendig gebruikt vanwege een aantal belangrijke eigenschappen:
- Wist je dat AloŽ Vera gewoon een tropische plant is? Deze heilzame plant gaat dus al een hele tijd mee. Helaas kom je hem bij ons in de natuur niet tegen, maar alleen in warme streken in delen van Afrika, AziŽ en Amerika. AloŽ vera ziet eruit als een vetplant die tegelijkertijd wat cactusachtig aandoet. Toch is het geen familie van zowel de cactus als de vetplant, maar valt hij onder de leliesoorten. De stekelige plant transformeert in het voorjaar tot een echte beauty met mooie bloemen.
- Hij wordt daarom ook wel Ďplant van de onsterfelijkheidí genoemd.
Wist je dat aloŽ vera meehelpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden? Het schijnt zelfs goed te zijn voor diabetici omdat het je bloedsuikerspiegel stabiliseert. Dat laatste is misschien nieuw voor je, voor mij was het dat ook. AloŽ Vera is heilzaam voor de huid Ė vandaar dat het in veel verzorgingsproducten wordt verwerkt.
- Reinigend voor de darmen.
AloŽ Vera juice ondersteunt op natuurlijke wijze de inwendige huid door het maag- en darmvlies in goede conditie te houden en is energieverrijkend. Harmoniseert en normaliseert het spijsverteringskanaal. De enzymen in AloŽ Vera ondersteunen de spijsvertering. De Egyptenaren ontdekten al meer dan 6000 jaar geleden het geheim van deze bijzondere plant.
- Cleopatra wist er al van. Even terug in de tijd. In de periode van de Grieken en de Romeinen werden de sappen van de aloŽ Vera al gebruikt. Zij gebruikte het juice van de AloŽ Vera om haar huid mee te verzorgen en er wordt zelfs gezegd dat zij haar schoonheid daaraan te danken had. Volgens zeggen gebruikte zelfs Cleopatra in het oude Egypte al aloŽ Vera in het badwater.
- Volgens historici leit Alexander de Grote zijn soldaten het juice gebruiken om hen sneller te laten herstellen van ziekten.
- Maya indianen gaven deze bijzondere woestijnplant de toepasselijke naam: Eeuwige Jeugd
- Kalmerend heeft een kalmerende effect op het zenuwgestel waardoor concentratie verbetert en het inslapen gemakkelijker gaat.
- Analgetisch verlicht pijnen in spieren en gewrichten. Reguleert het cholesterolgehalte. Tevens bevordert AloŽ Vera de zuurstofopname in het bloed.

Eigenschappen Tropical AloŽ Vera Juice een echte survivor
- Afkomstig en gemaakt van de AloŽ Vera Barbadensis Miller plant met de meeste polysacheride.
In deze polysacheride zit polimanose, een stof, die een heilzame werking heeft op het versterken van de witte bloedlichaampjes en vernieuwen van cellen.
- Vooral dat laatste remt het verouderingsproces en maakt de huid jonger.
- AloŽ Vera bestaat voor het grootste deel uit water en heeft daarvan behoorlijk wat opgeslagen. Het is een echte overlever; hij kan in zelfs in de droogste gebieden heel lang zonder water overleven. Naast water bevat het een scala aan heilzame stoffen, waaronder plantenstoffen. Dat maakt het voor onze gezondheid interessant. Plantenstoffen vormen een ruim begrip voor alle stoffen in een plant die we niet kunnen scharen onder voedingsstoffen. Er zijn ontelbaar veel soorten! AloŽ Vera bevat een scala aan heilzame stoffen, voor zowel de huid als de darmen.

Zie voor meer wetenswaardigheden op de volgende websites
Voeding

Aloe Vera

Tropical worldfood

Verrassende toepassingen op een rij:

1. Hydrateert en beschermt je huid
- Als je verbrand bent door de zon biedt aloŽ vera verkoelende uitkomst, maar je kunt het natuurlijk het hele jaar door goed gebruiken. De gel hydrateert en beschermt je huid en dat is in de winter ook heel fijn, want het gaat droge handen en schrale wangen tegen. Vooral nu we constant onze handen wassen en mondkapjes je huid kunnen irriteren, is dat vaak nodig.

2. Verfrist je huid
- Heb je slecht geslapen en kan je huid een oppepper gebruiken? Dan kun je je gezicht masseren met aloŽ vera. Je zult er dan snel weer beter
uitzien. Daarnaast kun je aloŽ ook gebruiken als ingrediŽnt voor een DIY-gezichtsmasker of -gezichtscrŤme. Het is vooral heilzaam voor een onrustige huid met ontstekingen of puistjes.
- Als er ook nog propolis wordt toegevoegd, krijg je aloŽ vera crŤme propolis en daarmee heb je de perfecte vochtinbrenger en beschermer voor iedere dag. Bijenpropolis is een natuurlijk materiaal dat bijen verzamelen uit de bladeren, knoppen en schors van bomen. Het vormt een sterke combinatie met de hydraterende werking van aloŽ Vera.

3. Stralende tanden
- Wist je dat je met aloŽ vera ook je tanden schoonhoudt? Tandpasta met dit ingrediŽnt is ideaal als je een natuurlijke tandpasta zonder fluoride wilt gebruiken. Het reinigt je tanden en tandvlees op een natuurlijke manier en gaat ontstekingen en aften tegen. Vooral als je tandvlees gevoelig is, is het prettig.

4. Weg slechte adem
- AloŽ vera kan helpen bij een slechte adem. Meng 50 ml met 100 ml water en drink dat op. Het zal zure oprispingen verlichten en daarmee een slechte adem tegengaan.

5. Een drankje vol vitamine C
- Ook als drank wordt aloŽ vera steeds populairder. Het bevat namelijk een zeer grote hoeveelheid vitamine C en dat is goed voor je weerstand. Je kan het tegenwoordig zelfs gewoon in de supermarkt kopen, maar let op, want deze drankjes zitten vaak vol suiker. Een goede aloŽ drank bevat een hoog percentage pure gel en zo min mogelijk toegevoegde suikers. AloŽ Vera Helpt Shop

Bron:
- HetKanWel 2021
- EnergiekeVrouwenAcademie 2020Wist je dat...

Palmolie ligt onder vuur

Red het regenwoud en haar bewoners!
Wat is palmolie? en hoe ongezond is deze olie? - Palmolie is, zoals de naam al aangeeft, een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de pulp van de oranjerode palmvrucht. Deze vrucht groeit met name in Aziatische landen als MaleisiŽ en IndonesiŽ. In vergelijking met andere oliŽn kan er per hectare land veel meer palmolie worden gewonnen, waardoor dit ingrediŽnt dan ook goedkoper is dan andere plantaardige oliŽn. ....
Lees verder op wistje dat.