google certified
www.gezondleven.nl-web.net
Zoeken


homeVorige pagina

Je bent op:

voeding


Ontdek Carpe Diem

Drink je gezond!

Betekenis Carpe Diem
- Gezondheid is een hoogste goed van de mens, geniet van de ďkunst van het zinvol drinkenĒ en pluk de dag.
- Carpe Diem is een Latijnse uitdrukking en betekent letterlijk pluk de dag. Deze uitdrukking hebben we te danken aan de Romeinse dichter Horatius. De uitdrukking dient nu als metafoor voor het genieten van het nu in plaats van te wachten op wat nog moet komen, maar in de oorspronkelijke context was de betekenis stel niet uit tot morgen wat je vandaag kan doen.

Carpe Diem Kombucha
- is een frisse en gezonde kruidenthee gefermenteerd met natuurlijke kombucha culturen.
- Kombucha of Komboecha is een drank die ontstaat door gezoete thee te laten fermenteren door bacteriŽn of gistculturen. De cultuur komt oorspronkelijk uit Tibet, waar het al duizenden jaren door de monniken wordt gebruikt. In de traditionele Chinese geneeskunde is Kombucha de thee van de onsterfelijkheid. Ze noemen het ook wel een levenselixer. Carpe Diem Kombachu heeft een harmoniserende invloed op de stofwisseling en darmactiviteit.
- Een zoektocht op internet levert een tweestrijd tussen gelovigen en niet gelovigen op. Wetenschappelijk lijkt het gezonde effect niet bewezen. Wetenschappers raden kombucha zelfs af en het woord kwakzalverij valt zelfsÖoei, oei, oei! Laat ik me maar met het product zelf bezighouden. De drank is verfrissend en heeft een lekkere smaak die moet dienen als een zachte introductie tot deze unieke drank.
- Het product bevat: kruidenthee, bietsuiker, sapconcentraten , kooldioxide, kombuchaculturen, melkzuurbacteriŽn, en hou je vast 0,3% concentraat uit kweepeersap!!!!, witte thee extract en vanille-extract. De smaak? Gewoon een lekker fris drankje. Als je op zoek bent naar een laagdrempelige kombucha, in het bijzonder een die je kunt proberen als je nog nooit hebt gedronken, dan is Carpe Diem een ​​uitstekende keuze.

Carpe Diem Kombucha is verkrijgbaar in de smaken Classic, Quince(kweepeer) en Cranberry.
Beoordeling van Carpe Diem:
-Carpe Diem Kombucha Classic - De 'klassieke' variŽteit is een bruisende drank gemaakt met gefermenteerde kruidenthee en acerola-bessen. Het is gezoet met bietsuiker en heeft extra koolzuur van dat wat van nature voorkomt in kombucha.
>b>Aroma en smaak
- De geur van Carpe Diem's ​​Classic Kombucha ligt ergens tussen die van ongebrande kombucha en Kombucha Wonder Drink Cherry Cassis. De acerola zorgt voor een zoete, scherpe, kersachtige geur die goed past bij de natuurlijke scherpte van de kombucha. De smaak is zacht, meer zoet dan scherp en verrijkt met een lichte kaneelkruidenoot. De acerola-bes is een tropische vrucht die eruit ziet en smaakt vergelijkbaar met de gemiddelde kers. De bes wordt alleen aangeprezen vanwege zijn antioxiderende eigenschappen en komt veel voor in veel natuurlijke genezende producten. Afgezien van de overvloedige gezondheidsclaims met betrekking tot kombucha in het algemeen, gaat deze drank helemaal over de smaak. In feite zou je kunnen zeggen dat het de best smakende kombucha op de markt is.

Naast de klassieke smaak produceert Carpe Diem ook kweepeer en cranberry-kombuchas. Beide zijn zeker het proeven waard, omdat ze net zo intrigerend moeten zijn als het origineel.
- Carpe Diem Gingo met druivensuiker werkt een betere concentratie en een verhoogde receptiviteit in de hand.
- Carpe Diem Komucha Cranberry
- Carpe Diem Matcha Groene IJsthee (nashi-peer, gember) Carpe Diem Matcha is een bruisende gezonde groene ijsthee met matcha, nashi-peer, gember en een vleugje citroen. Laag in calorieŽn.
- Carpe Diem Kefir ondersteunt het lichamelijke weerstandsvermogen.
- Carpe Diem Botanic water harmoniseert het lichaam door de kracht van 9 kruiden; berkenblaadjes, vlierbloesem, braamstruikblaadjes, koriander, paardenbloem, jeneverbes, goudsbloem, acai en hibiscus.
Algemene mening.
- Deze kombucha wordt sterk aanbevolen. Zelfs als je denkt dat je niet van kombucha houdt, probeer deze dan eens. Het heeft een genuanceerde smaak die zoet is zonder overdreven zoet te zijn, en de verfrissende smaak maakt het een ideale zomerse sipper.

Carpe Diem Kombucha is te vinden in verschillende landen over de hele wereld. Het is beslist populairder in Europa dan in de Verenigde Staten en dat kan eenvoudig te wijten zijn aan de smaak en de vraag van de consument. De Amerikaanse markt moet kombucha nog volledig waarderen. Carpe Diem is een Duits bedrijf. Ze produceren 2 soorten kombucha: Classic en Fresh. Fresh bevat minder calorieŽn. De smaken zijn Classic, Quince (kweepeer) en Cranberry.

Kombucha: een bijzonder drankje, maar is het gezond?

Kombucha†(Russisch: "theezwam") is een drankje dat ontstaat uit†fermentatie†van gezoete†thee†door†azijnzuurbacteriŽn- en†gist-culturen. Kombucha ontstaat door de inwerking van een†symbiose†van†micro-organismen, nl. gisten en†bacteriŽn, in de vorm van een dikke†gelatine-achtige, glanzende paddenstoelvlechtwerk-membraan, die een symbiose van gistcellen met verschillende bacteriŽn vormt. Kombucha ontwikkelt in de drank vooral†glucuronzuur,†melkzuur,†azijnzuur†en verschillende†vitamines.

Vermeende gezondheidsvoordelen zouden zijn:
* een ontgifting van het lichaam door glucuronzuur
* de antimicrobiŽle werking van melkzuur
* antibiotische eigenschappen in het algemeen
* een reiniging van het†kliersysteem
* bevordering van de†spijsvertering
* neutralisatie van†urinezuur

Het is volgens sommigen een fijn alternatief voor frisdrank of alcohol, maar wordt ook regelmatig geprezen om de helende krachten. Het zou bijvoorbeeld wonderen doen voor de spijsvertering en werking van de darmen.

Christian Weij schreef twee kookboeken over fermenteren en heeft de nodige ervaring met het zelf maken van kombucha. Hij noemt het een bijzonder drankje, en dat heeft alles te maken met het maakproces.
- Het begint†allemaal met een Ďzwamí. Geen paddenstoel, maar een symbiose waarin de micro-organismen gist en azijnzuurbacteriŽn samenwerken. Voed je die met suiker en thee, dan heb je de basis van kombucha.
- Deze mix blijft tien tot dertig dagen staan in een pot afgedekt met een doek als deksel, zodat er nog zuurstof bij kan. De gist zet gedurende die tijd de suiker om in alcohol en die wordt vervolgens door de azijnzuurbacterie omgezet in azijn. Hierbij wordt het zuur als conserveringsmiddel gebruikt en daar zit ook het risico. Het drankje heeft tijd nodig om zuur te worden, maar de pot is niet luchtdicht afgesloten, waardoor Ďslechteí bacteriŽn hun weg naar binnen zouden kunnen vinden.
- Je zou er dus ziek van kunnen worden, maar die kans is erg klein, zegt Weij. Of het gezond is, is een ander verhaal. Het is volgens hem nooit aangetoond, maar ik vraag me af hoe gezond het is voor je maag als je een paar glazen van iets drinkt dat zo zuur is als kombucha.
- Appelazijn is er niks bij. Want zuur is het, met een zuurgraad van 3 tot 3,5 pH, zegt Weij. Ter vergelijking: die van appelazijn is ongeveer 3,5 pH.
- Dat zure zou volgens sommigen juist de reden zijn dat het gezond is, het gaat immers de Ďslechteí bacteriŽn te lijf. Maar wetenschappers waarschuwen voor die claim, zegt Ben Witteman, buitengewoon hoogleraar voeding en darmgezondheid. Bij in vitro, onderzoek buiten het lichaam, zie je wel effecten, maar of dit hetzelfde doet in je darmen is niet bewezen. Dat wil overigens ook niet zeggen dat het ongezond is. Thee is niet ongezond, en†de bacteriŽn ook niet.
- Er zit bovendien bijna geen alcohol meer in, dus voor wijn is het een goed alternatief. Je†kunt het prima drinken, maar vooral omdat het gewoon lekker is.

N.B Wetenschappelijke overzichtsartikelen uit 2000 en 2003 naar de gezondheidseffecten van kombucha besloten dat de vermeende
gezondheidsvoordelen van deze drank†onbewezen†zijn, terwijl er wel gevalstudies zijn die twijfel wekken over de veiligheid van kombucha.

Bron:
- CarpeDiem.com
- Wikepedia
- Het parool


Wist je dat...

Vriend of voedsel?

LAAT DIEREN LEVEN EN BEZORG ZE GEEN HINDER!
"Als we gezond en gelukkig kunnen leven zonder anderen te schaden, waarom zouden we dat dan niet doen?Ē ....
Lees verder op wistje dat.