google certified
www.gezondleven.nl-web.net
Zoeken


homeVorige pagina

Je bent op:

Voeding


Magnetron gebruik maakt je ziek!

Straling tast belangrijke voedingsstoffen aan!

DE MAGNETRON WORDT AANGEPREZEN

---------als de grootste revolutie in de keuken.

Het wonderapparaat is razend populair, want wie wil er niet tijd en moeite besparen?
- Maar terwijl honderdduizenden Nederlandse huishoudens een magnetron in de keuken hebben staan, zijn er nadelen waar weinig openheid over wordt gegeven. Het blijkt namelijk, dat de voeding uit de magnetron ernstige schade kan toebrengen aan de gezondheid, schrijft Medisch Dossier (mei 2000). Simon Best, expert in elektromagnetisme, dook in de onderzoeksrapporten, sprak met wetenschappers en kwam met een uitvoerig verslag van de magnetron die ziek maakt. Verhitting van kant en klare maaltijden in een magnetron kan leiden tot de aanmaak van stoffen die bewezen kankerverwekkend zijn.
- Tijdens het eten van voedsel uit de magnetron zijn er gemiddeld meer kankercellen in het bloed waar te nemen dan wanneer het avondmaal in een koekenpan is verwarmd. Dat komt wellicht doordat de voedingswaarde van alles wat er in de magnetron komt te staan, vermindert. Of het nu een pizza is, brood of groente, de natuurlijke voorziening van vitaminen B, C en E en essentiŽle mineralen vermindert. Die effecten kunnen te maken hebben met de stralingsemissie.
- De straling in een magnetron zorgt ervoor, dat belangrijke voedingsstoffen als glucoside en galactoside hun waarde verliezen en de spijsvertering bemoeilijken. Ook is een verlaging geregistreerd van alle belangrijke plantaardige substanties in groenten en fruit. De chemische reacties in voedingsproducten verstoren het evenwicht in het lymfatisch systeem, waardoor het immuunsysteem niet meer optimaal functioneert.
- Interessant is een onderzoek in de Verenigde Staten, waar dertig bezoekers van een picknick het overgebleven vlees mee naar huis hadden genomen. Tien warmden het vlees thuis op in de magnetron, de rest in koekenpan of oven. Een gegeven dat onopgemerkt zou zijn gebleven, als er niet door de picknickbezoekers tien infecties van salmonella zouden zijn gemeld. Inderdaad, de tien eigenaren van een magnetron hadden de infectie opgelopen, de anderen niet.
- De onder, zoekers concludeerden, dat de magnetron geen bescherming biedt tegen ziekten. Dat is een waarschuwing voor ouders die moedermelk verwarmen in de magnetron.
Uit een studie van de universiteit van Stanford blijkt, dat de beschermende bestanddelen in de melk grotendeels worden afgebroken bij temperaturen hoger dan 72 graden. Dit kan leiden tot blijvende veranderingen in het immuunsysteem.

--------------------------------------------------------------------------------

IN ZIJN SPEURTOCHT
- heeft Simon Best zich voornamelijk verdiept in de gedegen, onafhankelijke onderzoeken die wijzen op gezondheidsrisico's. Want niet alle gepubliceerde onderzoeken wijzen op schadelijke effecten. Het is bekend, dat er onderzoeken naar producten worden uitgevoerd in opdracht van de fabrikanten.
- The Journal of Natural Science, september 1998, heeft aangetoond, dat er in verschillende Europese landen een belangenverstrengeling is tussen de industrie en de wetenschap. In Duitsland is een commissie benoemd die veiligheidscriteria opstelt. Van de achttien leden zijn er vijftien afkomstig uit de bedrijven die magnetrons maken. Die hebben uiteraard belang bij een positief oordeel. Het is dan ook zorgwekkend, dat een omvangrijk onderzoek uit Zwitserland niet openbaar mocht worden gemaakt, omdat het concludeerde, dat er een werkelijk gevaar bestaat.
- Als je voedsel eet dat in een magnetron is verhit of ontdooid,' schreef de voedingswetenschapper Hans Ulrich Hertel al in 1989, 'treden in je bloed veranderingen op die kenmerkend zijn voor de eerste fasen van het ziekteproces van mensen die aan kanker lijden. Zijn onderzoek was vernietigend voor de magnetron, maar Hertel werd tegengewerkt in zijn pogingen om zijn ontdekking wereldkundig te maken.
- De advocaten van de fabrikanten beriepen zich op een Zwitserse wet die onnodig nadelige uitspraken over een leverancier of zijn producten' verbiedt. Hierbij staat de commerciŽle positie van de fabrikant voorop. Wanneer deze kan aantonen, dat een publicatie een nadelige invloed heeft op de handel, kan het Zwitserse hof als enige in Europa die publicatie verbieden op straffe van een geldboete. Met succes heeft de industrielobby Hertels bevindingen buiten de publieke aandacht gehouden. Nu het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft bepaald, dat de zwijgplicht van Hertel moet worden opgeheven, is zijn onderzoek toegankelijk.

--------------------------------------------------------------------------------

RECENTE STUDIES BEVESTIGEN de gezondheidsrisico's van de magnetron.
- Volgens instructies van fabrikanten kan voedsel in hun papieren verpakking in de magnetron worden opgewarmd, bijvoorbeeld voor popcorn en graanproducten. Nu blijkt, dat zestig procent van de was van de verpakking in de verwarmde voeding terechtkomt. Ook de kleur, geur en smaakstoffen die in kant en klare maaltijden worden toegevoegd om het verlies aan kleur en smaak in de magnetron tegen te gaan, berokkenen schade aan de gezondheid Soms worden 'susceptoren' aan de verpakking toegevoegd, die het voedsel plaatselijk extra heet laten worden of extra bruin. In de verpakking van pizza's, wafels en voorgebakken frites werden 44 vluchtige chemicaliŽn waargenomen, waaronder het kankerverwekkende benzeen.
- De boodschap, stelt Medisch Dossier, is duidelijk, verwarm geen voedsel in een magnetron als het niet nodig is. Als het echt niet anders kan, blijf dan op minimaal een meter afstand als het apparaat aanstaat, laat het regelmatig op lekkage controleren, gebruik geen bakjes van pvc en laat de deur dicht als de oven aanstaat.

--------------------------------------------------------------------------------

- Het kan fascinerend zijn dat bepaalde technieken tijdswinst opleveren. De TIJDSDUUR van het koken wordt KORTER. Geweldig! Het is wel even opletten wanneer het gaat over voedingsstoffen die onze lichaamsfuncties beÔnvloeden.
In dit geval wordt ook de levenskwaliteit van het leven en de LEVENSDUUR KORTER.

--------------------------------------------------------------------------------

- Inderdaad is de uitspraak van de Duitse Veiligheidscommissie zorgwekkend...de positie van de fabrikant staat voorop...de gezondheidsrisico's van het betreffende product worden geminimaliseerd....Papier protesteert niet. En wij geloven "automatisch"....Het komt immers van de overheid.
- Ook Volksgezondheid is hier absoluut veel te laks. Uiteindelijk "vergeten" zij enkele preventieve maatregelen te melden.... daar heeft immers de staatskas baat bij.
- De taksen op de medicijnen worden toch door de burger betaald! Begrijp me niet verkeerd! Niet alleen de magnetron is verantwoordelijk voor ziektes. Misschien gaan we plots nadenken welke andere "consumptiegewoontes" we hebben aangeleerd via het "modernisme" en welke gewoontes we misschien ook best veranderen?

RECENTE STUDIES BEVESTIGENWist je dat...

8 redenen om geen vlees en zuivel te eten!

Tell the world!
Geen dierlijke producten eten helpt talloze dieren een leven vol ellende te besparen. En dat is waar wij voor gaan; een wereld waarin dieren een fijn leven kunnen leiden. Een makkelijke manier om iets te doen voor dieren (en het milieu en je eigen gezondheid), is door te letten op wat je eet. ....
Lees verder op wistje dat.